На головну Молодіжка Професійними секретами від «Епікур» поділилися на «Школі успіху»

Професійними секретами від «Епікур» поділилися на «Школі успіху»

   Упродовж двох тижнів у Володимирі-Волинському відбулося дві Школи успіху, організовані випускницями однойменного освітнього проекту від Фонду Кличко, ученицями ЗОШ №5 Катериною Мудрик та Аллою Лисюк. Бренд «Епікур» не лише підтримав обидва заходи фінансово: співробітники компанії поділилися із соціально активними підлітками, слухачами школи, тими складовими їхньої повсякденної роботи, які допомагають досягати успіху як на особистому, так і на рівні компанії.

Методика з IT-середовища для викликів повсякденного життя

- реклама -

На Школі успіху, організованій Катериною Мудрик, Тарас Васів та Оксана Нестерук розповідали про систему управління проектами за методикою SCRUM, яка була створена для роботи в галузі розробки програмного забезпечення. Однак скрам-підхід виявився дуже зручним і дієвим для вирішення будь-яких завдань, тож його сміливо можна використовувати у своєму щоденному житті.

Спікери запитали підлітків про плани на майбутнє, попросили розповісти, чи обрали вони собі професію, чи на цей вибір впливають їхні батьки,  та поділились своїм досвідом.

– Що б ви зараз собі не обрали, у який би навчальний заклад не пішли, знайте, що ті п’ять років навчання для вас будуть важливими, – звернулись лектори із таким висновком до юної аудиторії. – В будь-якому разі, ви отримаєте новий досвід, нові знайомства, відвідаєте нові міста. Та постарайтесь таки знайти те, що вас по-справжньому буде чіпляти, над чим би ви готові були працювати, навіть безкоштовно.

Тарас та Оксана пояснили слухачам, наскільки важливими в командній роботі є самоорганізація, тайм-менеджмент, гнучкість та співпраця. Слід не боятися помилок, яких не уникнути, а аналізувати їх, враховувати та іти далі, – такий підхід застосовують в «Епікур». А ще важливою складовою успіху компанії є використання методики SCRUM для візуалізації процесу виконання кожного з поставлених завдань. Для цього слід розписати такі пункти: що треба зробити, що робите зараз і готовий результат  – ці три колонки дадуть чітке уявлення про те, як рухається процес, адже фіксація кожного малого кроку дозволяє наочно й чітко бачити результат, до якого ідемо, розповіли спікери.

Як працює SCRUM? Оксана Нестерук навела і приклад зі своєї діяльності на «Епікур»: саме зараз її команда працює над будівництвом нового цеху переробки. І процес цей триває у чіткій відповідності зі скрам-принципами та цінностями скраму, серед яких також повага, сміливість, відкритість тощо. Всі учасники повинні вміти підмінити одне одного, підхопити проект, який десь застряг чи провисає з об’єктивних чи суб’єктивних причин, і нести спільну відповідальність за роботу, яка виконується.

Тарас та Оксана, доповнюючи одне одного, ознайомили усіх і з Agile-маніфестом (сам Agile– це система гнучких підходів у роботі над проектами, що лежать в основі SCRUM’у, вони разом працюють краще, ніж кожен окремо). Ідеться про те, що люди і взаємодія з ними важливіша за процеси та інструменти. Домовленості між людьми важать, слово важить, а бюрократія заважає. Адже продукт, який працює, важливіший за гори документації. Фокус завжди має зосереджуватись на результаті, треба постійно бачити перед собою ціль. Але, в залежності від часу та супутніх факторів, які з’являються у процесі виконання роботи, треба вміти коригувати свою мету, бути гнучким, не іти напролом, а враховувати обставини, що можуть змінюватися. Тобто готовність до змін важливіша, ніж виконання плану.

Спікери наголосили на тому, яким важливим є живе спілкування, закликали слухачів не проводити увесь свій час у фейсбуку чи інстаграмі, а робити своє життя змістовнішим, додавати в нього побільше відтінків та емоцій.

Зрештою, у самої команди «Епікур» це непогано виходить. Чого варті їхні постійні марафонські забіги. Про них та про те, скільки років уже їхній фабриці, за фінансування яких проектів вона береться, чому саме курей вирощує, чи подобається спікерам їхня професія – усе це проговорили ще й наприкінці зустрічі.

А Тарас Васів озвучив ідею, яка у нього народилась у процесі спілкування із учнями: запустити профорієнтаційне навчання на постійній основі. Адже команді «Епікуру», яка сама постійно навчається, завжди є чим поділитись.

 

Широкі перспективи професійного розвитку й особистісного зростання

Про унікальні можливості й перспективи професійного розвитку для кожного з працівників на Школі Успіху, організованій Аллою Лисюк, розповідали керівниця відділу з розвитку персоналу Оксана Нестерук та провідна технологиня з виробництва та переробки продуктів тваринництва Марія Ворошик.

– Найважливішою складовою успіху будь-якої компанії є команда, тобто люди, – зауважила Оксана, яка власне й займається підбором команди. – Ми на «Епікур» зацікавлені у тому, щоб талановита молодь міста після закінчення вишів поверталася додому, знаходила гідну роботу. Тому робимо те, до чого часто виявляються неготовими більшість підприємств: наймаємо молодих спеціалістів без досвіду, підтримуємо їх, допомагаємо їм навчатися і навіть перекваліфіковуватися. Робимо дуже багато для того, аби в компанії вони почувалися комфортно і у фінансовому плані, і з огляду на можливості особистісного росту та розвитку.

Молодих фахівців «Епікур» шукає ще на студентських лавах: компанія співпрацює з Одеським університетом харчових технологій, звідти студенти приїжджають на практику з перспективою подальшого працевлаштування. Втім, основну ставку роблять на місцевих працівників. ««Нам дуже важливо формувати кадровий резерв із цих людей, які є тут, на місці. Адже в нашій галузі окремі спеціальності є досить рідкісними, їх готують один-два університети з усієї України, тож ми намагаємося навчити тих, хто у нас уже працює, а не привозити спеціалістів звідкись. Головне – ми беремо в команду зацікавлених, ініціативних людей, які розділяють наші цінності, і вибудовуємо поміж ними корпоративну культуру взаємної довіри і поваги, яка дозволяє працівникам просити про те, чого вони хочуть досягти», – пояснює Оксана.

Горизонт можливостей саморозвитку перед працівниками «Епікур» відкривається надзвичайно широкий: це і професійне навчання, і розвиток особистісних якостей – ораторського мистецтва, вміння залагоджувати конфлікти і вести переговори тощо. «Який би відділ не очолювала людина, їй необхідно опанувати менеджерські якості, навчитися керувати – часом, фінансами, людьми, – пояснює Оксана. –  Цьому навчають кваліфіковані фахівці, яких ми запрошуємо сюди, наші працівники їздять на їхні лекції до Харкова та Києва».

У компанії діє «Інкубатор талантів» – спільнота, що об’єднує як звичайних робітників, так і офісних працівників, котрі відчувають у собі силу й бажання досягнути більшого. Заповнивши у відділі з розвитку персоналу анкети, де вказують набір вмінь і якостей, якими вже володіють, а також тих, які прагнуть розвинути, вони беруться за певні проекти, виконують їх під керівництвом наставника. За результатами роботи відсотків 60 із них роблять кар’єрний крок у горизонтальній або вертикальній площині.

Старання працівників винагороджуються грамотами, можливостями поїхати для обміну досвідом на партнерське підприємство в Польщу або Угорщину чи пройти навчання у досвідчених консультантів у школі менеджменту, а також кар’єрним поступом.

Переваги такого підходу до підготовки і розвитку кадрів чудово ілюструє історія провідної технологині з виробництва та переробки продуктів тваринництва Марії Ворошик. До команди «Епікур» вона долучилася не так давно, але вже отримала Почесну грамоту департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА за внесок у розвиток харчової промисловості. Вона розповідає, що до Володимира її привело кохання: народилася Марія в іншій країні і всього за рік опанувала українську мову. Навчалася  в академії ветеринарної медицини на технолога харчової промисловості. Мала досвід роботи на підприємстві з вирощування ВРХ, рибному та молокопереробному, Попри те, що ніколи не працювала в птахівництві, коли прийшла в «Епікур» влаштовуватися на роботу, їй погодилися дати шанс, за однієї умови: розпочне з позиції оброблювачки.

– Я спершу трішки засмутилася, а потім зрозуміла, що без цього не було б мене як професіонала, моїх знань і компетентності. Адже таким чином я вивчила роботу підприємства з найнижчої ланки, ознайомилася із найважливішими аспектами виробництва. Незабаром мене підвищили. І вже тепер, працюючи провідним технологом, я знаю і контролюю технологічні процеси виробництва харчових продуктів відповідно до системи HACCP, а те, що знаю їх до найменших дрібниць, неабияк допомагає в роботі.

– У житті немає нічого неможливого, – запевняє слухачів Школи успіху Марія. – Якщо у вас є мета – йдіть до неї. Якщо ви ініціативна людина, яка готова постійно вчитися і розвиватися, шукайте середовище, де вас підтримуватимуть у цьому. І тоді вам усе вдасться.

– Будьте гнучкими, відкритими до нових знань та умінь, готовими самовдосконалюватися, – радить Оксана Нестерук. – І після закінчення вишів приходьте до нас на роботу. Для активної молоді, в якої очі горять від бажання змінювати світ і досягати успіху, місце в нас знайдеться завжди.

Світлана КОШИРЕЦЬ,

Віталіна МАКАРИК.

comments powered by HyperComments setImmediate$0.9264260836484925$1
- реклама -