Цибуля – один із найпопулярніших овочів у світі. З його додаванням готують багато основних страв. З нього роблять супи та навіть карамелізують. Саме тому господині хочуть, щоб цибуля завжди була вдома в наявності.
Але для цього потрібно вміти правильно її зберігати. Як це зробити, щоб цибуля зберігалась свіжою тижнями, розповідає Express.
Чак Сілларі, кухар і засновник Mortadella Head розповів, що він зберігає свою цибулю в коморі, але її також можна зберігати в будь-якому темному, прохолодному місці. Кухар віддає перевагу відкритому кошику для зберігання, оскільки він забезпечує хорошу циркуляцію повітря, і саме так ви досягаєте максимального терміну зберігання.
Тепло та світло також можуть спровокувати проростання цибулі, в результаті чого вона стане зеленою та набуде гіркого смаку. Не зберігайте цілі цибулини в холодильнику, оскільки там занадто холодно та волого, щоб вони залишалися свіжими. Замість цього зберігайте їх при кімнатній температурі в шафі або ящику, якщо у вас немає комори. Таким чином вона збереже свіжість протягом тижнів.