На головну Особистості Де млинці справді панські

Де млинці справді панські

81

У нашому місті відкрився новий заклад громадського харчування, де пропонують фастфуд у кращих національних традиціях – коли смачна начинка загорнута у млинці.

Неподалік міської школи №3 на вулиці Ковельській, 113, гостинно відчинив двері «Пан млинець». Таким чином втілилася в реальність мрія двох жінок, які, маючи однакові інтереси та прагнення, наважилися у такий непростий час заснувати власну справу.

- реклама -

Володимирчанка Оксана Барщевська і жителька села Новосілки Вікторія Бондарук разом працювали в одному з місцевих магазинів. Пані Оксана була адміністратором і запрошувала на роботу продавця. На цю вакансію чудово підійшла пані Вікторія, яку порекомендували як хорошого фахівця. Жінки пропрацювали разом пів року, а тоді магазин закрився, адже підприємець вирішив далі не займатися таким видом діяльності.

– Я працювала у різних закладах і розуміла, що маю достатньо знань та професійних навичок, а також ентузіазму та бажання, щоб відкрити власний. Кілька місяців перебування вдома було достатньо, аби прийняти таке рішення. Я зателефонувала Оксані та поділилася з нею цією ідеєю і запропонувала разом втілювати свої мрії, – каже Вікторія.

В обох жінок є кулінарний досвід. Вікторія за освітою кухар, працювала тривалий час у закладах Львова, а Оксана після 10 років роботи на місцевій швейній фабриці, перебуваючи у декретній відпустці, пекла торти на замовлення, а ще ліпила пельмені та вареники, які теж мали попит у містян. Кожна з господинь хотіла мати невеличку власну справу, але цей важливий крок вони наважилися зробити лише зараз – разом. Обох жінок підтримали їхні сім’ї.

Господині разом продумували концепцію закладу, кольорову гаму, меню, фірмове вбрання та інтер’єр приміщення – усе до найменших дрібниць.

– Ми відразу були націлені готувати фастфуд. Через те, що орендували приміщення біля школи, зрозуміли, що для дітей буде кориснішим перекусити млинцями. Відштовхуючись від цього задуму, уже складали меню, – кажуть господині.

У Вікторії підростає семирічна донька, а в Оксани двоє дівчаток – 11 і 3 років, тому продумуючи страви, ці жінки орієнтувалися на вподобання своїх дітлахів.

Рецепт та технологію приготування млинців для закладу розробив кухар з міста Львів.   Тісто збивають не вручну, а в кухонному комбайні і тоді тонким шаром виливають на спеціальні професійні млинниці. Одночасно випікають два коржі. Їхній діаметр 35 сантиметрів. На приготування цього смачного перекусу, який створюється на очах у відвідувачів, потрібно в середньому 7 хвилин. Начинки кожен обирає на свій смак. Їх господині образно поділяють на«солону» та «солодку». Інгредієнти для «солоної»можуть бути у будь-якому поєднанні – усе за бажанням замовника, який, так би мовити, сам наповнює свій млинець. Це курка, шинка, салямі, перець болгарський, помідори, кукурудза, ікра, гриби (мариновані чи смажені), сир (твердий, моцарела, фета), сьомга, масло. Солодкі начинки пропонуються у вже ідеальному співвідношенні: нутела та горіх, банан і шоколад, яблуко, кориця і мед, а також можна обрати згущене молоко, кисломолочний сир, джем, мак, вишню або полити страву різними солодкими топінгами. Надалі асортимент начинок збільшуватимуть і урізноманітнюватимуть.

Усі продукти зберігаються у холодильнику. Нарізають інгредієнти для начинок у невеликій кількості вранці кожного дня. Заготовляють їх, як і тісто, лише на кілька порцій, а далі, у міру потреби, усе поповнюють, адже прагнуть, щоб складники страв були свіжими та не обвітрювалися.

Завдяки пересувній «млинній» станції, яка встановлена у закладі і одночасно слугує вітриною, «Пан млинець» може бути учасником різних фестивалів вуличної їжі, таких як «Смаковиця по-володимирськи». Майстрині планують активно брати участь у подібних святкуваннях, щоб під час масових заходів частувати охочих смачними виробами.

Заклад, де готують фастфуд, важко уявити без хот-догів – чи не найпопулярнішої страви швидкого харчування. У “Пан млинець” їх теж різномаїття. Тут приготують французький хот-дог (звичайний і баварський) та в лаваші (звичайний, баварський, з сиром, подвійні). Зможете обрати свій улюблений. А якщо ви вранці проходите повз магазин, завітайте сюди, щоб скуштувати кави або взяти її з собою і насолоджуватися цим напоєм дорогою на роботу чи простуючи у справах. Тут вона надзвичайно смачна та ароматна. Також в асортименті елітний фруктовий чай (ягідний, з імбиром, обліпихою), соки, солодка та мінеральна вода, а ще господині залюбки приготують смачне какао з молоком, яке так полюбляють діти.

На усі продукти, з яких готують страви, є сертифікати якості, адже для господинь питання безпеки їхньої продукції принципово важливе. Також великого значення надають культурі обслуговування. І хоч працюють трохи більше як тиждень, уже мають постійних покупців. А дехто навіть за їхню гостинність віддячив несподіваною приємністю – подарованими квітами.

Вікторія та Оксана подбали, аби їхній заклад був дуже затишним. Перед відкриттям вони змінили інтер’єр приміщення, зробили його світлим та максимально просторим.

– На вулиці нам часто доводиться зустрічати людей у розгубленому, пригніченому станах, тому вирішили, що у нас буде максимально багато тепла і радості, тому додали трохи сонячних відтінків у інтер’єр, – кажуть власниці.

Тут облаштовані лавки, де можна присісти перекусити або почекати замовлення, а навесні на майданчику поруч планують для відвідувачів поставити столики зі стільцями.

Не можна не відмітити також формений одяг господинь: фартухи пошили за їхнім ескізом, а довершеності образу додає шапка – теж своєрідна візитівка закладу – усе для піднесеного настрою покупців. З дизайном вивіски магазину допомогла 11-річна донька Оксани, яка усе графічно скомпонувала.

Працює цей заклад щодня з 9.00 до 20.00. Тож, якщо ви маєте бажання перекусити, а заодно підтримати місцевих ентузіастів, завітайте у «Пан млинець».

Валентина ТИНЕНСЬКА.

Поділитися
- реклама -

Прокоментувати

Введіть Ваш коментар
Введіть Ваше ім'я

14 + пять =