На головну Новини Харчування в освітніх закладах міста адаптують до принципів HACCP

Харчування в освітніх закладах міста адаптують до принципів HACCP

25

Заступник Володимир-Волинського міського голови Андрій Гудим провів робочу зустріч з представниками технічного бюро “A-SKILL” щодо співпраці в напрямку адаптації харчування у закладах освіти громади за системою HAССP. Про це повідомляє офіційний сайт міста. Участь у ній взяли юрист, представник технічної служби та менеджер технічного бюро .

Говорили про впровадження системи аналізу ризиків, які визначатимуться в дошкільних та шкільних закладах освіти та унеможливлення їх виникнення ще на етапі приготування продуктів харчування для дітей. В ході зустрічі сторони домовилися упродовж найближчих двох тижнів організувати семінар для адміністрації закладів освіти громади та представники підприємств, які харчують садочки і школи.

- реклама -

«Ми промоніторили ринок компаній, які надають такі послуги і дійшли висновку, що технічне бюро “A-SKILL” не має наразі конкурентів, а впровадження системи НАССР є обов’язковим та зараз якраз на часі. Семінар потрібен, щоб керівництво закладів та підприємці отримали вичерпну інформацію щодо даної системи та спільно ми прийняли рішення про подальшу співпрацю», – зауважив Андрій Гудим.

В рамках семінару також буде надано детальну інформацію стосовно сертифікації їдалень і виготовленню в подальшому необхідних документів, які свідчитимуть, що саме наші заклади освіти можуть бути сертифіковані за принципами Системи управління безпечністю харчових продуктів.

Відповідно до Закону України №771 “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” від 23.12.1997 та Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України №590 “Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)” від 01.10.2012 усі підприємства харчової галузі зобов’язані впровадити і дотримуватись принципів системи НАССР.➡ HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

Поділитися
- реклама -

Прокоментувати

Введіть Ваш коментар
Введіть Ваше ім'я

пятнадцять − два =