Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко нещодавно відвідав Волинь, де познайомився з місцевою гастрономією.
Відео з’явилося на його ютуб-каналі.
Клопотенко зізнався, що ніколи не був на Волині і приїхав без професійних камер, а все знімав на телефон. Він спробував різноманітні традиційні страви регіону – чорний борщ, манники, сушену ковбасу, шашлики із вугрів, капусту.
Пригадав, як у 2016 році повернувся з навчання у Франції, і зрозумів, що нічого не знає про регіони України і почав це досліджувати.
Шеф-кухар поділився своїми враженнями та оцінив гастрономічний потенціал Волині, зазначивши, що локальні страви мають автентичний смак і унікальні поєднання, які можуть зацікавити не лише українців, але й іноземних туристів.
«Волинь – це справжня лісова краса, це неймовірні люди, це традиції, рибалка, кладофора, чорний борщ, манники та інші чудові речі», – поділився відомий кулінар.
Він відвідав село Світязь та інші Шацькі озера, де навіть вдалося порибалити.
«Риболовля на Волині – просто божественна. Бо тут ловлять не просто карася, а вся дика риба живе на цих озерах», – зацінив він.
Також Клопотенко завітав у Смідинську громаду, де популяризують гастроспадщину «Смідинська капуста».
Детальніше дивіться на відео: