Новини

Серед визнаних майстрів сироварної справи

Культура, Лайфстайл, Новини, Устилузька
76 переглядів

На фестивалі Kyiv Food and Wine Festival, де зустрічалися  справжні майстри сирної справи, об’єднані не лише любов’ю до сирів, але й бажанням популяризувати культуру споживання натуральної та якісної продукції, був наш земляк Юрій Михалець.

На цьому заході його  виробництво презентували  так:  «Сироварня у фермерському господарстві Юрія Михальця – ця маленька сироварня з Волині почала свою роботу у 2020 році в селі Хрипаличі. З власного молока 20-ти кіз та двох корів створюються напівтверді сири  качота, гауда, колбі, чедер, лактики,  шевр і багато інших. Сири тут виробляють для родини та друзів, а метою сироварні є популяризація якісних крафтових сирів у повсякденному раціоні українців».

Юрій Михалець  у числі  перших у районі зайнявся фермерством, тривалий час спеціалізувався на вирощенні  рослинної продукції, екпериментував з різними її видами, а чотири роки тому створив молочну ферму, де утримують  кіз і корів. З властивим йому постійним прагненням до пізнання чогось нового,  поїздив по світу для вивчення кращих практик сироваріння. Нині, попри проблеми із нестачею робочих рук, через що дещо зменшив поголів’я, тіт виготовляють  до 15 кілограм  сиру у тиждень. Сам господар каже, що йому найбільше смакують сири з білою пліснявою і типу гауда.

  Про свою справу  Юрій Михалець може розповідати  годинами.  Детальнішу розповідь про неї  згодом опублікуємо і в одному з номерів «Слова правди»

 

 

Коментарі
Теги: Kyiv Food and Wine Festival, виробництво, сири, сироваріння
Поділитися
Головні новини
Реклама
keyboard_arrow_up