На головну Новини Тортик бенто замість «валентинки»

Тортик бенто замість «валентинки»

28

Велике картонне серце, плюшевий ведмедик чи букет зі 101 троянди – усе це виглядає так само мило, як і банально. Охочі вразити свою «кохану половинку» на День Валентина прагнуть обрати цікавіші й ексклюзивніші подарунки, зокрема й солодкі – випічку і тортики, обписані словами кохання. Про найпопулярніші ласощі-«валентинки» та трендові тортики бенто, які підкорили покоління тіктокерів і стали ідеальними сюрпризами як до дня народження, так і до свята закоханих, ми розпитали кондитерку з Устилуга Тетяну Павлюк.

Перший «Снікерс»

- реклама -

За освітою Таня – вчителька малювання і вихователька дитсадка, фах здобувала в педколеджу ім. А.Ю.Кримського, а згодом навчалася в педагогічному університеті, працювала у дитсадку. А коли пішла у декрет – вирішила відволіктися від повсякденної рутини, поринувши у нову творчість – солодку. Спершу пекла і розмальовувала прянички, поєднуючи два улюблені заняття – випічку та малювання. Знання, почерпнуті суто з інтернету, не повністю задовольняли Тетяну, тому спершу пройшла майстер-клас із випікання медових пряничків, декорованих розписом, а вже тоді взялася робити їх на замовлення.

«Після навчання приїхала окрилена мільйоном ідей і почала їх втілювати. Спершу пекла лише для себе, згодом, коли почала виставляти фото готових виробів у соцмережах, з’явилися замовлення», – розказує майстриня. А на новий рівень, випікання тортів, перейшла, готуючись до дня народження донечки: все-таки, каже, коли печеш сама, то якось не годиться замовляти святковий торт у когось.

«Снікерс», декорований рожевими метеликами, приємно вразив домочадців і смаком, і виглядом. Тож на всі найближчі дні народження і свята над тортами чаклувала Таня. Так і руку достатньо набила, щоб з легким серцем взятися до замовлень, з якими зверталися ті, хто куштував її смаколики чи бачив в інтернеті. Паралельно відточувала майстерність виготовлення інших десертів – зефіру, капкейків, макарунів.

 Торт з начинкою «Снікерс», до слова, найпопулярніший серед замовників. Сама ж кондитера віддає перевагу більш цікавим і насиченим смакам – скажімо, малиново-фісташковому торту. Також замовники люблять бісквітні торти з фруктовим шаром та крем-чізом. Власне, таке поєднання найхарактерніше для тортиків бенто.

Тортик або зефір замість листівки

Тортики бенто – вибуховий тренд у тіктоці родом з Кореї, вони заполонили професійні сторінки кондитерів. Бенто – це протилежність багатоярусним весільним тортам-красеням. Цей крихітний тортик розрахований на одну чи дві людини, смачний міні-десерт з простим, але милим оформленням. На такі тортики часто поміщають зворушливі написи, вітання з Днем народження чи освідчення у коханні. Коротше кажучи, бенто – це солодкий і страшенно модний варіант традиційної «валентинки».

 Тетяна Павлюк пропонує кілька смакових варіацій тортиків бенто: шоколад з лимонним курдом, червоний оксамит із полуничним конфі чи ванільний бісквіт з чорничним конфі. Перемащує їх крем-чизом та оздоблює сердечками і любовними посланнями, пакує у святкову упаковку. Заважує такий тортик 400 грамів і ним можна посмакувати на пару зі своєю коханою людиною.

 В асортименті кондитерки є й інші варіанти солодких «валентинок» – тематично оздоблене медове печиво, набори з ніжного рожевого зефіру, капкейки, декоровані символами кохання, макаруні, кейкпопси і безешки. Будь-який із них вразить кохану людину значно більше, ніж фабричний смаколик, зауважує Тетяна, адже виготовлені на замовлення солодощі особливі.

Тематичні «лінійки» і пряничні майстер-класи

Часто виробники різноманітної продукції створюють спеціальні тематичні лінійки відповідно до сезону чи з нагоди особливих дат. І Тетяна – не виняток: вона розробляє декор для своєї випічки та десертів, прив’язаний до різних календарних свят.

Тож, звісно, під Новий рік у неї замовляли прянички із символом року, у вигляді сніжинок і ялинок, а також святкових «миколайчиків». Партію солодких подаруночків готувала для дитячого садочка на Миколая. «Це чудовий варіант подарунка, – коментує майстриня. – Адже на подарунки виділяють зазвичай обмежену суму, дорогі іграшки на неї не купиш. А пряничок потішить дитину, і вона зможе посмакувати ним, коли питиме чай».

Зараз продукція Тетяни Павлюк «вбралася» у рожево-червоні відтінки із розсипом сердечок, а після Дня Валентина на пряничках, капкейках і тортиках почнуть «розцвітати» квіти, адже наближатиметься Міжнародний жіночий день, який несе із собою весняний настрій. У колективах, де існує традиція вітати жінок із 8-м березня, частенько обирають у якості подарунка солодкі тематичні набори.

Взагалі ж розмальовані прянички не втрачають популярності не лише як подарунок чи декор для тортів, але і як спосіб проведення дозвілля, зокрема для дітей. Тож Таня комплектує набори заготовок для малювання на пряничках, а також проводить майстер-класи. На одному такому занятті в арт-студії «Фіглі-Міглі», яке відбувалося напередодні Миколая, побувало більше 60 дітей.  А зараз, на 12 лютого, запланований майстер-клас, де діти декоруватимуть пряничні «валентинки».

 Як і кожна мама маленької дитини, Тетяна Павлюк не має вдосталь вільного часу, адже день зайнятий малечею. Але увечері, коли всі домашні вкладаються спати, нарешті може приділити увагу улюбленій справі. Тож чудові прянички, торти і кексики народжуються переважно вночі. А ще майстриня переконана, що в кондитерській справі потрібно постійно вчитися новому і розвиватися. Хоч це й вимагає чималих інвестицій, однак їх робити потрібно, аби не стояти на місці, а розвиватися і постійно пропонувати шанувальникам солодкого мистецтва щось нове і цікаве. Тому у березні Таня планує пройти курси з виготовлення багатоярусних тортів та мусових десертів. Отож незабаром асортимент продукції, якою ділиться на своїй інстаграм-сторіночці @_tyt_solodko, поповниться новими смаколиками.

Віталіна МАКАРИК.

Поділитися
- реклама -

Прокоментувати

Введіть Ваш коментар
Введіть Ваше ім'я

чотири + 13 =