На головну Новини Традиції пасхальної випічки від кулінарної блогерки

Традиції пасхальної випічки від кулінарної блогерки

35

Нова учасниця нашого “солодкого» конкурсу Вікторія Чуй  веде не просто сторінку-«вітрину» в інстаграмі зі своїми витворами, а справжній кулінарний блог. Більше 11 тисяч підписників стежать за розмаїттям рецептів різноманітної солодкої і солоної випічки, десертів та інших страв, які на своїй кухні випробовує, а потім публікує у вільному доступі. Серед її смачного доробку – традиційні святкові солодкі страви різних країн, чізкейки з вишукатими смаками, різноманітні вироби з дріжджового тіста і ціла напрацьована інструкція про те, як приготувати ідеальні макаронси.

Дивлячись на естетично оформлені і, вочевидь, дуже смачні страви, важко повірити, що у Вікторії немає кондитерської освіти. Навчалася за фахом «облік та аудит» – максимально далеким від її творчої натури.  Потім пройшла курси перукаря, але так і не наважилася взяти до рук ножиці. А справжнє своє натхнення знаходить на кухні, каже – навіть коли доводиться вдосвіда встати, аби завершити оформлення замовленого торта, то відчуває тільки радість. Бо ця справа їй дійсно до душі.

- реклама -

Інтерес до кулінарії у дівчини був із дитинства. Поки інші дивилися серіали, Вікиною улюбленою телепередачею була «Їмо вдома з Юлією Висоцькою». Хотіла навчитися готувати так само, а то й краще. «Після заміжжя стала не лише більше кулінарних програм дивитися, але й більше побачених рецептів втілювати на практиці, – каже Вікторія. – А коли народився синочок, захотілося урізноманітнити його раціон корисними, домашніми солодощами. На замовлення пекти почала, бо стали просити – спочатку для себе, потім для друзів».

Справжнє захоплення випічкою почалося із плюшок. «Побачила їх приготування – і так захотілося хоч шматочок, що вирішила й собі повторити», – сміється дівчина. Смакота сподобалася усім домашнім. А сама Вікторія незабаром зрозуміла, що просто обожнює працювати з дріжджовим тістом, а її рідні найбільше полюбляють різноманітні булочки – з корицею, маком, сиром, джемом.

А серед замовників завжди популярними були чизкейки, які Вікторія пропонувала, зокрема, в наборах асорті – четвертинками. Окрім популярних «Орео», «Снікерса» і класичного, майстриня випікає чізкейки з вишнею або фісташкою і бобами тонка. «Настоянка з бобів тонка додає неймовірний аромат, який особливо чудово відчувається в такій випічці. Якщо ніколи не куштували десертів із ними – рекомендую бодай раз спробувати», – каже дівчина.

Вікторії вдалося досягнути неабиякої майстерності у створення винятково примхливої випічки – тістечок макаронсів. На прохання підписників вона навіть випустила гайд – довідничок, в якому роз’яснено всі тонкощі і типові помилки при їх випіканні: яким за текстурою має бути мигдальне борошно, що робити, щоб кришечки не припікалися, а «спідничка» не виходила за їх межі тощо. Серед варіацій  смаків і начинок пробувала найрізноманітніші: боб тонка-шоколад, дорблю-груша, фісташкові, класичні, але найулюбленішими для кондитерки лишаються шоколадні.

Напередодні Великодня в інстаграм-сторінці Вікторії спостерігався справжній фестиваль великодньої випічки. Дівчина розповіла підписникам про те, як готувати модні печива-«гніздечка» та мигдальне печиво з апельсиновим курдом у формі яєць, меренговий декор, фісташково-малинову та зроблені за аналогом мусового тістечка «Три шоколади» сирні паски, а також дослідила традиційну пасхальну випічку різних країн світу. Тож за її рецептами ви можете і собі спробувати спекти італійську паннетоне, модний краффін (не простий, а шоколадно-горіховий), шоколадну або класичну паску, англійські великодні булочки, італійську коломбу, спечену у вигляді голуба, чи грецькі цуреки, які обов’язково прикрашають крашанками.

У її профіль варто зазирати і тоді, коли шукаєте натхнення для святкового чи тематичного столу. Восени Віка вражала підписників серією гелловінських рецептів – печиво «Пальці відьми», кейкпопси-мумії з печива «Орео», капкейки з кажанчиками, пряники, розмальовані гарбузиками та відмочками, шоколадний кекс із павутиною. А взимку на її сторінці з’явилися імбирне печиво, шоколадні бомбочки, кейкпопси у вигляді оленів, а також хендмейд-плитки бельгійського шоколаду з різноманітними додатками та з новорічним декором.

Ідеї вона знаходить в пін тресті та інстаграмі. А між побаченим і втіленим власноруч рецептом часу минає небагато. «У мене все просто: побачила, захотілося спробувати, зробила, – сміється Віка. – Переважно все вдається з першого разу. Інколи, бувало, доводилося вдосконалювати рецепти. Ними, вже доопрацьованими, також ділюся з підписниками блогу».

Мабуть, до цього дійсно треба мати талант і, як то кажуть, правильно поставлені руки. Асортимент успішно випробуваних Вікторією рецептів вражає. Майстрині вдається не лише відтворити бажаний смак, але й зробити свої солодкі витвори ювелірно красивими. Для неї, запевняє, це не складно, а дуже швидко, легко і просто.

Особливої уваги вартують рецепти, які повторюють популярні магазинні солодощі, але виключно з якісних натуральних продуктів. «Я противниця куплених десертів і випічки, яка містить багато Е-шок, пальмову олію та інші шкідливі складники. Тому стараюся все робити своє», – пояснює Вікторія. Завдяки її порадам і кожен із читачів може повторити на власній кухні «Чоко пай» (пісочне печиво з домашнім маршмелоу, полите шоколадом), «Баунті», «Мілк слайс» (як однойменні тістечка від Kinder), енергетичні батончики, солоні крекери, донатси, еклери, горішки та іншу смакоту.

Створювати красиву й корисну смакоту на своїй кухні цілком реально, доводить Вікторія. Тож якщо вагаєтеся, з чого почати, не знаєте, чим пригостити ласунів-домочадців чи просто хочете спробувати щось новеньке, зазирніть на її сторінку. Там і ідей наберетеся, й детальні рецепти знайдете.

Віталіна МАКАРИК.

Поділитися
- реклама -

Прокоментувати

Введіть Ваш коментар
Введіть Ваше ім'я

14 + чотири =