Вміст вітаміну C в них дуже високий. Так, в двох фруктах його досить, щоб покрити добову потребу організму дорослої людини.
Якщо ви хочете отримати гарну засмагу – їжте персики! У них міститься вітамін А, який сприяє рівній засмазі шкіри.
Уже багато десятиліть в США серпень офіційно є місяцем персика.
Батьківщиною персиків є Південна Америка. Європейців з цими фруктами познайомив Христофор Колумб, який привіз їх зі своєї експедиції.
Один з’їдений персик надовго дозволяє відчути себе ситим. При цьому він є дієтичним продуктом – містить лише близько 440 ккал.
Під час однієї з висадок американських астронавтів на Місяць на його поверхні з’їдений персик, він став першим фруктом, з’їденим на цьому супутнику.
Гра в баскетбол з’явилася, коли гравці пристосували на дерево кошик для персиків і почали кидати в неї саморобний м’яч.
Персики корисні при поганому травленні шлунка, оскільки мають заспокійливу дію.
Згідно з медичними дослідженнями, поїдання цих фруктів в помірних кількостях допомагає запобігти випаданню волосся.
У ядрах персикових кісточок міститься отруйна синильна кислота.
Лідерство з вирощуванню цих фруктів серед країн світу міцно утримує Китай.
Вперше в Україні персики стали вирощувати в XVI столітті.
Всі види цих фруктів поділяються на чотири основні групи – нектарини, Брюньйон, Павії і, власне, персики.
Угорці називають персики «фруктами спокою», оскільки в цій країні вважається, що вони допомагають позбутися відчуття тривоги і занепокоєння.
Українське слово «персик» походить від первісної назви цього фрукта – «перське яблуко». А абрикос, наприклад, в Європі досі іноді називають «вірменським яблуком».