На головну Новини Військовослужбовиця пече торти та проходить кулінарні марафони

Військовослужбовиця пече торти та проходить кулінарні марафони

205

Удень вона вбирається у  військову форму, вирушаючи на роботу у 39-й окремий зенітний ракетний полк, а увечері вдягає фартушка та береться до улюбленої справи – випікання тортів. Нове захоплення у Руслани Федорової  виникло майже два роки тому, коли уперше спробувала спекти тортик на перший день народження молодшої донечки.   

Уродженка Ковельщини Руслана Федорова мешкає з чоловіком у Володимирі-Волинському уже 16 років. Обоє служать за контрактом у військовій частині, де жінка обіймає посаду бухгалтера. Виховують двох дітей – син уже студент, навчається у Ковельському технікумі, а донці  немає ще і трьох років.     

- реклама -

Саме на перший день народження донечки Руслана задалась ціллю власноруч спекти гарний тортик, який побачила на фото в інтернеті. Аби до свята підготуватись як слід, вирішила потренуватись заздалегідь та відпрацювати побачену на відео з майстер-класом техніку декору. Каже, що навіть сама не очікувала, що масляні троянди у неї вдадуться з першого разу.

– Я і раніше завжди пекла смачні домашні тортики, але максимум, чим могла їх прикрасити,  це посипкою та шоколадною глазур’ю. Ніколи навіть не думала, що колись пектиму на замовлення, бо чомусь була переконана, що для цього обов’язково треба вміти ліпити фігурки з мастики. Досі декор святкового торта у мене асоціювався лише з цим матеріалом. Та коли почала переглядати в ютубі відео різних варіантів декорування, то очі розбіглись. Одразу захотілось спробувати усі ці техніки та рецепти, – розповідає Руслана.

Після гарно декорованого кремовими трояндами «Київського» торта на дитячий день народження, Руслана не припинила експериментувати  і невдовзі спекла племінниці у подарунок торт, який прикрасила симпатичними шоколадними бджілками та медовими сотами. Тоді цей її виріб і їй і усім гостям дуже сподобався як візуально, так і на смак, проте зараз кондитерка-початківиця бачить у ньому багато недоліків.

На той час Руслана черпала знання лише із майстер-класів, котрі розміщені у відкритому доступі в інтернеті, та спробувавши декілька рецептів, зрозуміла, що кондитери у цих відео не розповідають усю інформацію і тому випічка часто не вдається такою, як у них. А відтак, аби дізнатись усі секрети професіоналів, Руслана підписалась на платний марафон, який знайшла в інстаграмі. Під керівництвом професійної кондитерки жінка опанувала випікання макаронсів, капкейків, чізкейків та бісквітних коржів, які їй вдались з першого разу.  

– Було непросто відпрацьовувати рецепти, не маючи усього необхідного інвентарю та професійної кухонної техніки, доводилось обходитись підручними засобами. Та, на диво, навіть доволі примхливі тістечка макаронси  вдалися з першого разу. Уже після марафону, коли спекла торт сестрі на день народження, мені вдалось справити велике враження на усіх гостей, адже він якісно відрізнявся від попередніх моїх виробів, – зазначає кондитерка.

Натхненна тим, що уся нова випічка гарно вдається з першого разу, Руслана невдовзі опанувала і популярні нині та технологічно непрості мусові тістечка. Доки була у декретній відпустці, то часто тішила рідних кондитерськими експериментами. Аби «набити» руку, пропонувала знайомим торти, які пекла задарма, лише із компенсацією за продукти. Усі свої  вироби фотографувала і виставляла на сторінках у соцмережах, тож, коли у вересні минулого року повернулась на роботу, колеги почали засипати замовленнями.

Натхненна тим, що уся нова випічка гарно вдається з першого разу, Руслана невдовзі опанувала і популярні нині та технологічно непрості мусові тістечка. Доки була у декретній відпустці, то часто тішила рідних кондитерськими експериментами. Аби «набити» руку, пропонувала знайомим торти, які пекла задарма, лише із компенсацією за продукти. Усі свої  вироби фотографувала і виставляла на сторінках у соцмережах, тож, коли у вересні минулого року повернулась на роботу, колеги почали засипати замовленнями.

 Каже, що коли пекла перший торт на замовлення, дуже хвилювалась, попри те, що рецепт був відпрацьований, адже їй, як і будь-якому кондитеру, важливо, щоб клієнт залишився задоволеним. Схвальні відгуки додали впевненості, тож з кожним новим тортом хвилювання ставало все менше. Проте зараз готується до випікання  свого першого двоярусного торта на святкування ювілею, тому знову переживає, аби все вдалось якнайкраще.

На виготовлення торта зазвичай йде два-три дні, зазначає Руслана, адже коржі мають спершу вистоятись у холодильнику, а вже потім торт збирається та декорується. Тому поєднувати роботу із своїм хобі їй поки не важко, адже витрачає на це не більше двох годин на день.

Найпопулярніші торти, які особливо полюбились клієнтам Руслани, – «Снікерс» із солоною карамеллю та «Орео» із чізкейком та шоколадним бісквітом. Не менш затребуваними є і «Маракеш» із чорничними кремю та компоте та екзотичний «Манго-маракуйя». Пече і дрібні солодощі – макаруни, капкейки та трайфли. Тож сподівається, що невдовзі отримає перше замовлення на оформлення кенді-бару, адже має багато цікавих креативних ідей. 

В іще одному марафоні, який Руслана проходила взимку, вона опанувала чимало технік оформлення тортів – і роботу із мастихіном, і  харчовими жиророзчинними фарбами, і з шоколадом, який їй особливо припав до душі. А нещодавно записалась на іще один майстер-клас з декору, який проходитиме онлайн. Найближчим часом планує навчитись працювати із шоковелюром, а також понад усе  прагне віднайти свій неповторний стиль, аби її декор не був схожий на роботи інших майстринь.

Поки що все, що жінка заробляє з випікання, вкладає у свій розвиток та придбання нового інвентарю та інгредієнтів. Єдина з родини, хто вірить у те, що Русланине хобі переросте у щось більше, – це її сестра. Саме вона не дає опускати руки, коли довгий час немає нових замовлень і здається, що «солодкому бізнесу» кінець. Та після короткочасної хандри знову повертається до улюбленого заняття, і користуючись моментом, доки немає багато замовлень, займається шліфуванням майстерності, адже у кондитерському світі на неї ще чекає багато нових відкриттів та досягнень.  

Тетяна ІЗОТОВА.

Поділитися
- реклама -

Прокоментувати

Введіть Ваш коментар
Введіть Ваше ім'я

19 − чотири =