Новини

Як заморозити овочі та ягоди

Новини
144 переглядів

Заморожування – це найпростіший і найдешевший спосіб зберігання продуктів,  який у деяких випадках допомагає зберегти в овочах і фруктах більше поживних речовин, ніж при інших методах зберігання. Однак є кілька маленьких секретів, як правильно заморозити овочі на зиму в домашніх умовах, щоб зберегти максимум вітамінів.

Багато хто, помивши ягоди або овочі, одразу кладе їх у пакети й кидає в морозилку. Але цей метод просто «вбиває» заготовки. Спочатку помийте плоди, обсушіть їх паперовим рушником. Потім розкладіть на тацю або дошку, поставте у морозилку та почекайте дві години. Так зникне зайва волога. А ось тепер можна скласти заготовки в пакети й повернути в камеру.

Заморожуйте свіжі та вимиті ягоди, фрукти, овочі одразу після збирання або купівлі. Більші плоди діліть на частини, а дрібніші відправляйте в місце з «мінусом» цілими. Зберігати заморожені продукти можна до 12 місяців.

Овочі та фрукти можна заморожувати лише одноразово, повторно проводити процедуру з вже розмороженими продуктами неприпустимо без втрати їхнього смаку та якості.

Коментарі
Теги: заморожування, Овочі, ягоди
Поділитися
Головні новини
Реклама
keyboard_arrow_up